Vluchtelingen werk
Vluchtelingen werk
 Zonder verwijzing 
Locatie Emmeloord

Urkerweg 1, 8303BX Emmeloord

  0527-619707
  Bereikbaar: werkdagen

Vluchtelingen werk

Uitgebreide omschrijving

Het doel van de maatschappelijke begeleiding is toenemende zelfredzaamheid en participatie: de vluchteling leert zelfstandig gebruik te maken van de benodigde voorzieningen, is in staat daarin zelf keuzes te maken en kan uiteindelijk een nieuw leven in de gemeente opbouwen als volwaardig participerend burger. De ene persoon doet dat sneller dan de ander. Afhankelijk van de mogelijkheden van de vluchteling, levert VluchtelingenWerk zoveel mogelijk maatwerk.

De maatschappelijke begeleiding start meestal rond de verhuizing vanuit de centrale opvang naar een woning in een gemeente. Maar sommige onderdelen van de maatschappelijke begeleiding kunnen al in de centrale opvang aan de orde komen, zoals de brede intake, zodat daar al een start gemaakt kan worden met de integratie. In de centrale opvang biedt VluchtelingenWerk sociaal-maatschappelijke begeleiding (voor asielzoekers en statushouders) en op sommige locaties verzorgen we gerichte activiteiten om de integratie van statushouders te bevorderen. 

Samenwerking met partners

Afhankelijk van de vraag van de statushouder hebben we goede contacten met Carrefour, Humanitas, Gemeente Emmeloord, ROC Friesepoort, Huis van Taal, Vrouwen en Mannen centrum, maatjesproject, AZC, Zorggroep en Mercaus. 

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

KvK
AGB WMO
AGB Jeugd
Telefoonnummer 0527-619707
Website http://www.vluchtelingenwerk.nl 
Aantal werknemers
0-10
Specialisatie
Productcodes

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Emmeloord 
 Nevenvestiging
VWN Noordoostpolder, Dokter Jansencentrum 1
Urkerweg 1, 8303BX Emmeloord
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: