Locatie Lemmer

Luitjen Mulderstraat 17, 8531GP Lemmer

  0657170022
  Bereikbaar: werkdagen

Uitgebreide omschrijving

Renee Roelants ,oprichter van de Stichting Paard voor Groei en Ontwikkeling, en eigenaar/behandelaar van de BGGZ praktijk Praktijk voor groei en ontwikkeling , is zowel GZ psychologe (BIG geregistreerd) als orthopedagoge. Op de zorgstal kunnen we cliënten ontvangen vanuit de WMO en vanuit Jeugd.  De stichting heeft 7 paarden waarmee we samen werken om onze bezoekers/cliënten te ondersteunen en begeleiden bij diverse ondersteuningsvragen.

Voorbeelden van vragen: Ik wil graag leren om beter voor mezelf op te komen, grenzen aan te geven en mij meer zeker te voelen, Ik heb begeleiding nodig in het leren vertrouwen van mezelf en de ander en mijn emoties  leren uiten, Ik heb ritme en structuur nodig in mijn dagprogramma en activiteiten, Ik zoek ontspanning en een veilige omgeving waar ik mezelf (verder) kan ontdekken en ontplooiien etc.

In het werken met de paarden wordt gebruik gemaakt van natuurlijk kuddegedrag en de eigenschappen van paarden om zonder oordeel, in het hier en nu, met een eigen (niet-agressieve of competetieve) wijze van communcatie en sensitief voor emotie en. intentie, de verbinding aan te gaan. Het kan helpend zijn om uit de eigen comfortzone, in de veiligheid van de niet-oordelende paarden eigen hindernissen of problemen te onderzoeken

In de Stichting zijn 3 vrijwillgers werkzaam die helpen bij het verzorgen van de paarden en de stallen. Cliënten die voor dagebesteding de stal bezoeken kunnen ook door hen begeleid worden. De begeleiding is (nog) individueel. De mogelijkheid om een kleine groep te starten wordt nog onderzocht.

 

Samenwerking met partners

Op de stal worden ook cliënten gezien in het kader van een psychologische behandeling BGGZ en SGGZ.  Voor zowel WMO als Jeugd is er sprake van contracten met de gemeente NOP/URK. Ook vanuit de gemeente Fryske Marren worden cliënten aangemeld.

Laatst bijgewerkt: 29-05-2019

Specificaties

KvK 50832344
AGB WMO 94055875
AGB Jeugd 94055875
Telefoonnummer 0657170022
Website  www.paardenontwikkeling.weebly.com 
Aantal werknemers
0-10
Specialisatie

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Lemmer 
 Hoofdvestiging
Stichting Paard voor Groei en Ontwikkeling
Luitjen Mulderstraat 17, 8531GP Lemmer
Bereikbaar: werkdagen

Diensten