Heelal
Heelal
 Zonder verwijzing 
Locatie Emmeloord

Wilgenlaan 4, 8302AM Emmeloord

  0644572737
  Bereikbaar: werkdagen

Heelal

Uitgebreide omschrijving

Jongerencentrum Heelal biedt verschillende soorten activiteiten aan. We hebben de inloop, straatwerk, femmetastic, Knabbel & Babbel en scholenwerk. Door middel van deze activiteiten leggen we contact met jongeren en bouwen we relaties met ze op. Zowel tijdens als buiten activiteiten om voeren we individuele (coachings)gesprekken met jongeren waarin ze hun eigen verhaal kwijt kunnen en wij kunnen inspringen op persoonlijke behoeften.

Inloop

Van dinsdag tot en met vrijdag is jongerencentrum Heelal open voor de inloop van 13:00 tot 17:00. Jongeren komen binnen voor een kop koffie of thee, een spelletje pool of FIFA. De inloop is de plek waar jongeren komen tijdens een tussenuur of na school. Vriendengroepen ontmoeten elkaar en er worden nieuwe vriendschappen gesloten. Als jongerenwerkers spelen we een actieve rol door jongeren uit te nodigen voor een spelletje kaart, een potje voetbal en andere activiteiten. Op die manier bouwen we relaties op en gaan we gesprekken aan. Tijdens gesprekken bieden we aandacht en een luisterend oor, waardoor ze zich gezien en gerespecteerd voelen. We stimuleren ze om keuzes te maken die positief bijdragen aan hunzelf en hun omgeving.

Straatwerk

Zie je een oude brandweerwagen rijden? Dan zijn wij dat! De bus is door zijn opvallende verschijning echt een ontmoetingsplaats voor jongeren. Ze kunnen in de bus wat drinken en kletsen en bij regen schuilen. Eens per twee weken staan we in de buurt van de Lange Nering met de bus en een pannakooi voor een potje voetbal. Op straat ontmoeten we over het algemeen de meest kwetsbare jongeren uit Emmeloord. Vanuit het contact met het jongerenwerk versterken kwetsbare jongeren hun eigen kracht en mogelijkheden. Waar nodig leiden wij ze toe naar professionele hulp en draagt jongerenwerk eraan bij dat problematiek niet verder escaleert.

Femmetastic

Speciaal voor meiden biedt Heelal op verschillende plekken meidenwerk. Dit noemen we Femmetastic (spreek uit als . Tijdens deze ontmoetingsmomenten staan gezelligheid, kletsen, knutselen en de meiden zelf centraal. We maken hierbij gebruik van de SuperWoman methodiek van Youth for Christ. Deze is speciaal voor meiden ontwikkelt. Het is een interactief programma dat thema’s behandeld zoals vriendschap, gezondheid, zelfbeeld en lichaam.

Op donderdagmiddag van 15:30 tot 16:30 is er in buurthuis Revelsant meideninloop voor meiden van 10 tot en met 14 jaar. Op taalschool Caleido is er op vrijdagmiddag meideninloop.

Knabbel & Babbel

Voor jongeren van 16 jaar en ouder bieden we op woensdag avond Knabbel & Babbel aan. Deze activiteit is gericht op verdieping, het bespreken van maatschappelijke thema’s en het verbinden van jongeren van verschillende culturen. Tijdens zulke avonden doen jongeren samen boodschappen en koken ze samen. Na het eten (knabbel) worden op een interactieve manier allerlei thema’s behandeld (Babbel). Door de activiteiten en gesprekken die we rondom thema’s doen creëren we diepgang voor de jongeren en helpen we ze op zichzelf, op anderen en op de maatschappij reflecteren.

Scholen

Regelmatig wordt jongerencentrum Heelal door scholen gevraagd om een workshop te verzorgen, in Heelal zelf of in de betreffende school. We bieden lessen aan met uiteenlopende thema’s zoals gezondheid, seksualiteit, sociale intelligentie en zingeving. Daarnaast verzorgen we ook invullingen aan introductie weken van scholen.

 

Heelal is onderdeel van Youth for Christ Nederland

Samenwerking met partners

Samen staan we sterk! We vinden het belangrijk om samen te werken met partners in de Noordoostpolder om zo duurzaam relationeel jongerenwerk te kunnen bieden. Met de gemeente Noordoostpolder, politie, leerplicht en Carrefour hebben we regelmatig overleg over jongerenwerk in Emmeloord. Ook met scholen hebben we regelmatig contact.

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

KvK
AGB WMO
AGB Jeugd
Telefoonnummer 0644572737
Website http://www.heelal.yfc.nl 
Aantal werknemers
0-10
Specialisatie
Productcodes

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Emmeloord 
 Hoofdvestiging
Jongerencentrum Heelal
Wilgenlaan 4, 8302AM Emmeloord
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: