Locatie Emmeloord

Europalaan 17, 8303GH Emmeloord

  0653845658
  Bereikbaar: werkdagen en weekend

Uitgebreide omschrijving

KAAT maakt 1 wereld van verschil!

De basis van De Koffer van KAAT ligt bij het begeleiden en ondersteunenvan mensen zonder of met een specifieke zorgtoewijzing en hun ouders/verzorgers. KAAT heeft ervaren het verschil te kunnen maken in het bieden van passende begeleiding en ondersteuning. KAAT doet dat door het accent te leggen op het verschillend gelijk zijn en aandacht te geven aan wat kan binnen de mogelijkheden van jou en jouw omgeving. 

Want bij KAAT gaat het om jou!

De Werkwijze van KAAT

KAAT legt het accent op het versterken van jezelf en de ander. Bij KAAT draait het om het verschillend gelijk zijn en het voorrecht om 'anders' te zijn. In een vertrouwde en veilige omgeving word jij uitgenodigd, gemotiveerd en gestimuleerd om jouw capaciteiten, kwaliteiten en interesses volop te benutten. Oftewel jij mag bij KAAT jouw potentieel volledig benutten. Hierbij krijgen de vele facetten van jouw  leef- en belevingswereld ruimte om er te zijn. Team KAAT biedt jou die ruimte om te ervaren waar jouw wensen en grenzen liggen en die van jouw omgeving.

KAAT is:

 • ervarings- en belevingsgericht
 • maatschappelijk betrokken
 • uitgaan van de mogelijkheden
 • duurzaamheid
 • de kracht van het kleine zien
 • kleinschalig
 • niveaugericht
 • direct contact

Voor KAAT mag het om jou gaan; wat jij kan en wat jij niet kan; wat jij nodig hebt en wat jij kunt missen; wat jij weet, wat jij niet weet en wat jij (wel) wilt weten. Kortom, jij mag team KAAT aan 'het werk zetten' door vragen te stellen en ervaringen te delen, zodat jij met vertrouwen kan reageren op de gebeurtenissen in jouw omgeving.

KAAT laat zich inspireren door de methodiek van 365 Dagen Succesvol en heeft haar werkwijze, de KAAT methodiek, daarop gebaseerd.

De Werkkamer van KAAT

De Werkkamer van KAAT is een unieke locatie waar jij als deelnemer met een specifieke zorgtoewijzing wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan de dagbesteding (18+) en/of de opvang (5+). In een vertrouwde en veilige werk- en leeromgeving word jij begeleid bij de dagelijkse werkzaamheden die passen bij jouw interesse, belevingswereld en ontwikkeling. De groep waar jij werkt bestaat uit maximaal 6-8 deelnemers per dagdeel. Team KAAT biedt de ondersteuning en begeleiding bij De Werkkamer van KAAT. 

Bij KAAT leggen we het accent op het verschillend gelijk zijn. Voor De Werkkamer van KAAT betekent dat jij doet en laat zien wat jij kan, jij ondersteuning vraagt waar jij dat nodig hebt en klaar wilt staan voor de ander. Bij de activiteiten die worden gedaan, word jij uitgenodigd om mee te denken, te ontdekken en actief mee te doen. Naast de uitnodiging om samen te werken, is er bij KAAT de ruimte om momenten op jezelf te zijn, want bij KAAT gaat het om jou! 

De Werkkamer van KAAT is op werkdagen geopend van 8.30 tot 16.00. Er kan ook gekozen worden om alleen de ochtend of de middag naar De Werkkamer van KAAT te komen.

De Huiskamer van KAAT

De Huiskamer van KAAT wordt de woonlocatie en het logeeradres van KAAT. De Huiskamer van KAAT (18+) is geschikt voor max. 5 mensen met een specifieke zorgtoewijzing. Ontspanning, plezier, vertrouwen en verantwoordelijkheid staan bij De Huiskamer van KAAT voorop. Iedereen heeft een eigen kamer die naar eigen smaak is ingericht. Met elkaar wordt er invulling gegeven aan de uren na werktijd; koken, opruimen, schoonmaken, tot rust komen, ervaringen delen, persoonlijke verzorging en plezier maken. Team KAAT biedt de ondersteuning en begeleiding bij De Huiskamer van KAAT. 

Logeren (5+) bij De Huiskamer van KAAT kan zowel op door de weekse dagen als in het weekend. Als logee draai jij mee met het ritme van de dag en houdt team KAAT rekening met dat wat voor jou belangrijk is. 

EduKAATie

EduKAATie is de plek bij KAAT waar coaching, persoonlijke begeleiding en training centraal staan.

KAAT heeft ervaren dat er altijd momenten zijn waarop het fijn (en goed) is om jouw vragen en dilemma's aandacht te geven. Vooral op de momenten wanneer deze vragen en dilemma's jou in de weg staan in jouw dagelijkse leven, kan jij bij KAAT terecht. De coaches van KAAT zijn er voor jou en kijken graag met jou mee. Tijdens het coachen krijg je handvatten aangereikt die jou ondersteunen in jouw denken en doen. Stap voor stap loop jij samen met de coach het traject door en werk jij naar het doel waar jij op uit wilt komen.

KAAT biedt persoonlijke coachingtrajecten aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen en gezinnen. 

Bij de trainingen (16+) van EduKAATie mag jij jezelf centraal zetten. In kleine groepen werk jij met actieve en afwisselende opdrachten aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. In samenwerking met professionele trainers en andere deelnemers geef jij invulling aan de theorie die met jou wordt gedeeld en maak jij de vertaalslag naar de dag van vandaag.  

Samenwerking met partners

KAAT werkt samen met:

 • Mijn Verrekijker
 • Praktyk jijzelf
 • Talent XL
 • zorg cooperatie Aanpakken

KAAT is lid van en staat geregistreerd bij:

 • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
 • Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
Laatst bijgewerkt: 25-05-2020

Specificaties

KvK 59796545
AGB WMO 94065133
AGB Jeugd
Telefoonnummer 0653845658
Website  www.dekoffervankaat.nl 
Aantal werknemers
0-10
Specialisatie

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Emmeloord 
Europalaan 17, 8303GH Emmeloord
Bereikbaar: werkdagen en weekend

Diensten