Voorlichting
Bureau Gelijke Behandeling
  Zonder verwijzing 

Voorlichting

Discriminatie is meer dan wetteksten en de vraag of iets wel of niet mag, hoe groot het belang van het antwoord soms ook is. Respectvol omgaan met elkaar is niet altijd even eenvoudig. Iedereen heeft vooroordelen, de vraag is: hoe ga je ermee om?

Hoe ga je bijvoorbeeld om met een collega die een slechte grap maakt over homo’s, hoe ga je als school om met een groepje leerlingen dat de Hitlergroet brengt, hoe ga je als zorginstelling om met ouderen die niet door een zwarte verpleegkundige of door een moslima met hoofddoek gewassen willen worden?

Om bij dit soort vragen een helpende hand te kunnen bieden besteedt Bureau Gelijke Behandeling Flevoland veel aandacht aan preventie: het geven van voorlichting en advies.

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland geeft trainingen, workshops en voorlichtingen over vooroordelen, ongelijke behandeling en discriminatie. Dat doen we bijvoorbeeld op scholen, in buurthuizen of MFA’s, bij bedrijven, stichtingen en (zorg)instellingen.

Bij deze voorlichtingen staat maatwerk centraal. Belangrijk zijn hierbij ook de ervaringen binnen de groep. De deelnemers moeten zich kunnen herkennen in de gespreksstof en moeten anderzijds ook op maat gesneden adviezen krijgen voor de aanpak van discriminatie. Voor veel mensen is het moeilijk om te reageren op discriminerende uitspraken. Niet alleen omdat je soms niet weet hoe je moet reageren, maar meer nog omdat je vaak achteraf ontevreden bent over je eigen reactie. Het is goed om tijdens de voorlichtingen te bespreken hoe je situaties in kunt schatten en hoe je zo goed mogelijk kunt reageren.

Sommige voorlichtingsactivitieten kunnne gratis worden verzorgd, soms wordt er een kleine vergoeding gevraagd. Dit is afhankelijk van de vraag.

Laatst bijgewerkt: 02-07-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen
  •   Bureau Gelijke Behandeling Flevoland Zilverparkkade 16, 8232WJ Lelystad
  •   Bureau Gelijke Behandeling Flevoland Flevostraat 10, 1315CC Almere
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie en Online hulp/voorlichting

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:

Lelystad (Bureau Gelijke Behandeling Flevoland)
  Hoofdvestiging
Zilverparkkade 16
8232WJ Lelystad
 Beschrijving
0320-233327
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving

Almere (Bureau Gelijke Behandeling Flevoland)
  Nevenvestiging
Flevostraat 10
1315CC Almere
 Beschrijving
036-5297670
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving