Steunpunt Mantelzorg
Carrefour
  Zonder verwijzing 

Steunpunt Mantelzorg

Zorg je voor een ander? Ons steunpunt mantelzorg betekent graag iets voor je!

Mantelzorgconsulente:  

Luistert naar je en denkt mee in jouw situatie. Het kan zijn dat je informatie nodig hebt of alleen met iemand wil praten. Soms vraagt je situatie praktische aanpak. En soms is het nodig je netwerk erbij te betrekken of een vrijwilliger in te zetten. Of misschien kan een van de tips je verder helpen. Ook vind je informatie in de nieuwsbrief.

Om de zorg voor de ander prettig vol te houden is allereerst voor jezelf zorgen van belang. Informeer bij ons naar de mogelijkkheden!

Mantelzorgwaardering

De gemeente Noordoostpolder stelt jaarlijks een bedankje beschikbaar voor alle mantelzorgers in de gemeente. Deze kun je bij ons aanvragen.

Jonge mantelzorgers

Heeft jouw kind het thuis anders dan zijn of haar leeftijdsgenoten? Een broer(tje) of zus(je) met een gedragsstoornis, depressie, chronische ziekte of handicap. Of heb jij als vader of moeder een aandoening, verslaving of andere ziekte? Je kind kan zich daardoor zorgen maken over de situatie, zelf minder aandacht krijgen of zelf een deel van het zorgen voor of het huishouden op zich nemen. Herken jij je kind hierin?

Speciaal voor deze jongeren organiseren we leuke activiteiten met leeftijdsgenoten, want elk kind verdient het om vrije tijd te hebben en leuke dingen te doen. Van voetbal tot knutselen, van bioscoop tot koken, alles komt voorbij. Andere jonge mantelzorgers ontmoeten, zijn of haar ei kwijt kunnen of gewoon even lekker ontspannen. Er is een groep voor 7-9 jaar, een groep voor 10-12 jaar en een groep voor 13-23 jaar. Kijk ook eens op onze facebook pagina!

Cursus/workshop/trainingen

Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel, dementie, lotgenotencontact, autismecafé, Psysalon, Kopp- KVO training ( voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek)

 

Laatst bijgewerkt: 13-07-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Carrefour Emmeloord Harmen Visserplein 6, 8302BW Emmeloord
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie, Thuis/ambulant en Online hulp/voorlichting

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Emmeloord (Carrefour Emmeloord)
  Hoofdvestiging
Harmen Visserplein 6
8302BW Emmeloord
 Beschrijving
0527 63 00 00
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving