Steunouders
Zorggroep Oude en Nieuwe Land
 Zonder verwijzing 
Locatie
Emmeloord

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt zorg- en dienstverlening aan de inwoners van de Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. Zij biedt ondersteuning aan kinderen en ouders, aan volwassenen en ouderen, zowel in de wijk als in woonlocaties.

Bedrijfsprofiel

Steunouders

Uitgebreide omschrijving

Steunouders bieden kinderen een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis en geven zo een steuntje in de rug aan ouders die wat extra hulp kunnen gebruiken

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Een steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. De ouders hebben daardoor even tijd voor zichzelf. Ouders, die behoefte hebben aan steun, kunnen niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zwaardere zorg. Steunouder wil dit voorkomen door steunouders aan deze gezinnen te koppelen.

Laatst bijgewerkt: 03-07-2020

 Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod Zonder verwijzing
Productcode
Vestigingen Consultatiebureau Kometenlaan 1, 8303CN Emmeloord
Locatie ondersteuning Thuis/ambulant en Online hulp/voorlichting
Thema's Opvoeden

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Emmeloord 
 Nevenvestiging
Consultatiebureau
Kometenlaan 1, 8303CN Emmeloord
Bereikbaar: werkdagen