Jeugdgezondheidszorg 0 - 4 jaar (consultatiebureau)
Zorggroep Oude en Nieuwe Land
 Zonder verwijzing 
Locatie
Emmeloord

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt zorg- en dienstverlening aan de inwoners van de Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. Zij biedt ondersteuning aan kinderen en ouders, aan volwassenen en ouderen, zowel in de wijk als in woonlocaties.

Bedrijfsprofiel

Jeugdgezondheidszorg 0 - 4 jaar (consultatiebureau)

Uitgebreide omschrijving

Als ouder of verzorger wilt u dat uw kind gezond en veilig opgroeit. Bij jeugdgezondheidszorg (JGZ) kunt u terecht voor informatie en advies over de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van uw kind(eren).

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Na de geboorte

In de eerste week komt een er iemand bij u thuis op bezoek voor een gehoortest en een hielprik. Bij de gehoortest krijgt de baby een klein dopje in elk oor. Dit dopje is verbonden met meetapparatuur waarmee getest wordt of het oor goed werkt. Bij de hielprik worden een paar druppels bloed afgenomen via een prikje in de hiel. Hiermee kan een aantal aangeboren ziektes worden ontdekt.

Huisbezoek

Als uw kind 10 tot 14 dagen oud is, maakt de jeugdverpleegkundige een afspraak voor een bezoek bij u thuis. Zij kan uw vragen beantwoorden, uitleggen hoe er wordt gewerkt en samen bespreken wat de jeugdgezondheidszorg voor u en uw kind kan betekenen.

Naar het consultatiebureau

Dit eerste bezoek is meestal als u kind ongeveer 4 weken oud is. U en uw kind worden bij ieder bezoek ontvangen door de consultatiebureau-assistente. Zij weegt en meet uw kind en noteert dit in het dossier. Daarna gaat u naar de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Samen wordt gekeken naar de groei en ontwikkeling van het kind. Er wordt lichamelijk onderzoek gedaan en eventueel vaccinaties gegeven.

Beeldbellen

Sommige consulten kunnen ook via beeldbellen uitgevoerd worden als er geen vaccinaties gegeven hoeven te worden.

Voorlichting

Regelmatig vindt er voorlichting plaats. Da aanstaande oudervoorlichting en de borstvoedingscursus en peuter in zicht zijn hier voorbeelden van. 

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

 Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
Zonder verwijzing
Productcode
Vestigingen Consultatiebureau Kometenlaan 1, 8303CN Emmeloord
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie, Thuis/ambulant en Online hulp/voorlichting
Thema's Gezondheid en Opvoeden

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Emmeloord 
 Nevenvestiging
Consultatiebureau
Kometenlaan 1, 8303CN Emmeloord
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: